me & family

me & family
Lilypie Pregnancy tickers

Followers

Friday, March 14, 2008

Comelnya dier!

Lagi mengenali Mytwinshero!


Haiqal dan Haqimie, seperti yang dijangka memang banyak perbezaan tetapi ada masanya tidak ketara, Mungkin sifat yang sama tetapi tdak ditunjukkan diwaktu yang sama.

Sifat-Sifat yang ketara berbeza;

Haqimie (Adik) lebih suka guna pacifier, Semangat tinggi bila dia nak buat sesuatu susah nak ditegah, kuat memberontak, keras hati, biar jatuh, terhantuk ke dia boleh buat dono jer, kadang2 terfikir pula kiter, dia tu x padan dengan size badanya yang kecil tapi cergas. Sekarang dah mula berdiri, ternyata kaki dia agak kuat juga ler mengalahkan abg dia.
Haiqal (Abang) lebih suka hisap jari. Dah Tak nak susu badan.mungkin Badan yang agak berat membuatkan pergerakannya malas sedikit, Manja sangat, suka nak dipujuk, nak melekat jer kat ibu dia, tak boleh digertak, bila abah dia naik suara jer dah mula ler dia nangis.

Setiap hari mesti seorang meragam, mungkin nak minta perhatian lebih agaknya.

Sekarang ni mereka dah mula lasak , merangkak dan keliling satu rumah, dah mula nak berdiri , suka sangat capai benda2 yang boleh buat pautan, tak kira lah meja, kusyen, almari ke, yang penting boleh berdiri. Cuma duduk tak kuat lagi, masih kena ada sokongan.
Telatah mereka sentiasa membuatkan kiter tersenyum setiap hari. Untuk mengelakkan keletihan apa yang boleh dibuat adalah melayan kerenah mereka sepenuh hati dengan penuh kasih sayang. Almaklumlah kat rumah ni memang x der backup helper. Harap Aiman jer la, itu pun kadang2 dia yang selalu buat hal.
Cadang bulan depan nak belikan walker, masih nak hitung2 nak kena beli dua ke satu, rumah bukannya besar, nanti berlaga sesama dia pula, nak beli satu macam tak kena jer.. tak beli pula lagi tak kena...tengoklah keadaan nanti mana yang lebih selesa.

No comments: